19 Φεβ 2011

Δημιουργήστε το δικό σας Voki !

Στη σελίδα Voki υπάρχει μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν χαρακτήρες που ομιλούν και να τους ενσωματώσουν στο blog τους ή σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε το προσωπικό μου Voki, που δημιούργησα για να το ενσωματώσω στην δεξιά παράπλευρη μπάρα αυτού του blog

Επισκεφτείτε την σελίδα www.voki.com, και δημιουργήστε το δικό σας Voki.Η πραγματική αξία όμως του Voki, είναι η αξιοποίηση του μέσα στην τάξη, έτσι ώστε να κινήσουν το ενδιαφέρον, να δώσουν κίνητρα και να διδάξουν τους μαθητές μας. Οι μαθητές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν το δικό τους Voki και να το χρησιμοποιήσουν σε εργασίες ή στο blog τους.

Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Voki για να δημιουργήσουν μια παρουσίαση για την τάξη τους, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να δημιουργήσουν ένα avatar του εαυτού τους.
Οι μαθητές επικοινωνούν και συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους ή/και με άλλους μαθητές σε άλλα σχολεία, με την ανταλλαγή των ηχογραφημένων μηνυμάτων.
Οι μαθητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Voki, για να «μιλήσουν» την ξένη γλώσσα σε δραστηριότητες παιξίματος ρόλων.
Ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως σύντομο «δελτίο ειδήσεων».
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή σε ηλεκτρονικά portfolia μαθητών.
Σαν μια «αυθεντική» ξενόγλωσση εμπειρία, οι μαθητές γράφουν, διαβάζουν, διορθώνουν και μιλάνε σε κοινό.
Οι καθηγητές ξενόγλωσσων μαθημάτων μπορούν να ηχογραφήσουν την προφορά ή το λεξιλόγιο ως βοήθεια προς τους μαθητές τους.

Πηγή:http://pliroforikiatschool.blogspot.com/

1 σχόλιο:

PaPaWaigos είπε...

Φαινεται πολυ καλο..!!!