9 Οκτ 2008

ΗΜΕΡΙΔΑ 1/11/2008: Το σχολείο συναντά τον Θεόφιλο .... και παίρνει χρώμα

N.A.M. - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΛΚΟΥ

www.namsociety.gr


ΗΜΕΡΙΔΑ 1/11/2008: Το σχολείο συναντά τον Θεόφιλο .... και παίρνει χρώμα

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων & Πολιτισμού-Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και ο Δήμος Ιωλκού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για το έτος Θεόφιλου 2008, με συνεργαζόμενους φορείς τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Το σχολείο συναντά το Θεόφιλο και παίρνει …χρώμα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2008 (πρωί-απόγευμα), στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ιωλκού (Δημοτικό Σχολείο Ανακασιάς).

Θέμα της ημερίδας είναι η παρουσία και η αξιοποίηση του έργου του Θεόφιλου στην ελληνική εκπαίδευση και στόχος της η ενημέρωση των εκπαιδευτικών γύρω από σύγχρονους τρόπους προσέγγισης του έργου του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου, με την αξιοποίηση νέων μορφών εκπαιδευτικού υλικού (εκπαιδευτικών πακέτων), το οποίο έχει δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας την εμπειρία τους στην τάξη.

Η ημερίδα θα εξελιχθεί σε δύο μέρη: α) το θεωρητικό μέρος (πρωί), κατά το οποίο θα αναπτυχθούν οι εισηγήσεις των ομιλητών και β) το πρακτικό μέρος (απόγευμα), κατά το οποίο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια, για την αξιοποίηση στην πράξη του εκπαιδευτικού υλικού. Σε όσους εκπαιδευτικούς συμμετάσχουν στην ημερίδα θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Στην ημερίδα, ανάμεσα στα άλλα, θα παρουσιαστεί και το εκπαιδευτικό πακέτο «Στα χνάρια του Θεόφιλου», το οποίο δημιουργήθηκε από ομάδα εκπαιδευτικών του 1ο Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς, «Νικόλαος Τσοποτός», και παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου, αποκτώντας γνώσεις με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Προσεγγίζοντας διαθεματικά το έργο του Θεόφιλου, μαθαίνουν πολύτιμα πράγματα για την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της χώρας μας, την παραδοσιακή μουσική και αρχιτεκτονική, την κοινωνική ζωή, την παραγωγική διαδικασία, την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον κ.ά.

Στις προθέσεις της ΝΑΜ είναι, με αφορμή την ημερίδα, το ανωτέρω εκπαιδευτικό πακέτο να διανεμηθεί, σε πρώτη φάση, σε όλα τα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Μαγνησίας, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο, αξιόλογο εκπαιδευτικό εργαλείο, που θα διευκολύνει και θα κάνει πιο ενδιαφέρον το έργο τους μέσα στη σχολική τάξη.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας, αφενός να φροντίσουν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους για την ημερίδα και αφετέρου, να ορίσουν έναν από αυτούς ως εκπρόσωπο, ο οποίος θα παραλάβει, για λογαριασμό του σχολείου τους, ένα αντίγραφο του εκπαιδευτικού πακέτου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αφορούν α) στην παρακολούθηση της ημερίδας, β) στη συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο και παρακαλούμε να σταλούν είτε με fax (24210-70937 ή 70964) είτε ηλεκτρονικά (apodimoi@magnesia.gr) στο Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Δ/νσης Πολιτικών Δικαιωμάτων & Πολιτισμού της Ν. Α. Μαγνησίας. Την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, καθώς και την φόρμα ορισμού υπευθύνου εκπαιδευτικού για την παραλαβή του εκπαιδευτικού πακέτου μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Πολιτικών Δικαιωμάτων & Πολιτισμού της Ν. Α. Μαγνησίας www.namsociety.gr (υπεύθυνοι: κ. Ευάγγελος Οικονόμου, κ. Ευανθία Χριστοδούλου, τηλ. 24213-52468 & 24213-52476). Πληροφορίες και στο Δήμο Ιωλκού, τηλ. 24213-53500 και e-mail. info@iolkos.gr

Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ιωλκού (Δημοτικό Σχολείο Ανακασιάς)

Ημερομηνία: 1/11/2008

Θεματική ενότητα: Το έργο του θεόφιλου στο σχολείο

Οργάνωση:

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας - Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων & Πολιτισμού

Δήμος Ιωλκού

Συνεργαζόμενοι Φορείς:

Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών

Εργαστήρι Λόγου και Πολιτισμού Π.Θ.

Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας

Μουσικό Σχολείο Βόλου

Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: