15 Ιουλ 2008

2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ

Βόλος, 7 έως 9 Αυγούστου 2008

Park Hotel Volos
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας (Ν.Α.Μ.) στα πλαίσια της λειτουργίας του Γραφείου Αποδήμων, έχει υλοποιήσει δράσεις και συνέδρια τα οποία αφορούν όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μας που κατοικούν εκτός Μαγνησίας.

Αναλυτικότερα από το Γραφείο Αποδήμων έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω δράσεις: α) Το 1ο Συνέδριο Αποδήμων της Μαγνησίας «Το Κοινόν των Μαγνήτων», το 2001, β) τρεις κύκλοι εκδηλώσεων, με τίτλο «Αχιλλοπούλεια 2001», «Αχιλλοπούλεια 2003», «Μάγνητες Αιγυπτιώτες από τη Χώρα Αργοναυτών στη Χώρα του Νείλου» το 2005.

Παράλληλα, οι προσπάθειες της Ν.Α.Μ. επικεντρώνονται α) στην καταγραφή των Απόδημων Μαγνήτων, εντός και εκτός της Ελλάδας, β) στην ένταξή τους στο Σωματείο «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και γ) στην ενημέρωση για τα ζητήματα του Νομού μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να επιτελέσει τους σκοπούς του το «Κοινόν των Μαγνήτων», είναι η ενεργός συμμετοχή του συνόλου των Αποδήμων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μαγνησία ή έχουν ζήσει ένα μέρος της ζωής τους εδώ. Αποτελεί, λοιπόν υπόθεση όλων μας η ανάδειξή του σε πόλο, γύρω από τον οποίο θα στραφούν τα ενδιαφέροντα, οι δραστηριότητες και τα δίκαια των Μαγνήτων σε όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές, μας που κατοικούν εκτός Μαγνησίας, να λάβουν μέρος στο 2ο Συνέδριο Αποδήμων Μαγνητών που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, από 7 έως τις 9 Αυγούστου 2008.

Σκοπός του 2ου Συνεδρίου Απόδημων Μαγνήτων είναι η συσπείρωση όλων των απόδημων Μαγνήτων του Εξωτερικού έτσι ώστε το συνέδριο να αποτελέσει σημείο αναφοράς όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών των Μαγνήτων της διασποράς. Παράλληλα, η διεξαγωγή του συνεδρίου, τα επόμενα χρόνια έχει ως στόχο το συνέδριο να καθιερωθεί ως «θεσμός» για τους απόδημους και ενεργό εργαλείο στην προσπάθεια ενεργοποίησης του «Κοινού των Μαγνήτων».Μακροπρόθεσμος στόχος του συνεδρίου, όσο και του Γραφείου Αποδήμων γενικότερα, είναι:

· Η λειτουργία του «Κοινού των Μαγνήτων»
· Η συνεργασία των αποδήμων με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας σε θέματα εκπαίδευσης, περιβάλλοντος, Μεσογειακών Αγώνων 2013, τουρισμού, πολιτισμού, ανάπτυξης και υπηρεσιών
· Υιοθέτηση καλών πρακτικών από χώρες δραστηριοποίησης των αποδήμων
· Υιοθέτηση προτάσεων σε ζητήματα εξυπηρέτησης των αποδήμων, αλλά και όλων των πολιτών γενικότερα.
· Ανταλλαγές και αδελφοποιήσεις
· Ενημέρωση των αποδήμων για ζητήματα δημόσιας διοίκησης
· Πολιτιστικές & Εκπαιδευτικές δραστηριότητες
· Αναπτυξιακές συμπράξεις και πρωτοβουλίες
· Δημιουργία ηλεκτρονικής ενημερωτικής εφημερίδας
· Δημιουργία ηλεκτρονικού forum για τους αποδήμους. Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας (Ν.Α.Μ.)

Όσοι επιθυμούν, να λάβουν μέρος ως σύνεδροι, εισηγητές ή να πραγματοποιήσουν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις κατά την διεξαγωγή του συνεδρίου μπορούν να απευθύνονται με e-mail, fax, διαδίκτυο (ιστοσελίδα) ή ταχυδρομικά στο Γραφείο Αποδήμων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (Πληροφορίες: Γραφείο Αποδήμων – Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο, Ιωλκού & Αναλήψεως, 38221 Βόλος – e-mail: apodimoi@magnesia.gr – url: http://www.magnesia.gr/, http://www.namsociety.gr/ - Τηλέφωνο: 2421044371 – Fax: 2421070937, Υπεύθυνοι: Οικονόμου Ευάγγελος, Χριστοδούλου Εύη).

1 σχόλιο:

Bessy είπε...

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΠΡΟΣ ΚΟ ΚΑΠΑΝΙΑΡΗ,

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΤΕ
ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ...

ΣΕΛΑΝΙΚΗ Μ. ΒΑΩ