4 Σεπ 2012

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ στη Ζαγορά 7-8/9/2012

 
Γιορτή μήλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Αγ. Γεωργίου Ζαγοράς, με την διοργανωτική συνεργασία του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την Παρασκευή 7Σεπτεμβρίου στις 18.00 ανοίγει ο εορταστικός κύκλος με χαιρετισμό του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γεώργιου Αντώνογλου - Κασσαβέτη, του προέδρου του Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντώνιου Λάσκου και των επίσημων προσκεκλημένων.
Ακολουθεί ιστορική αφήγηση και αναπαράσταση από τη συγκομιδή και συσκευασία μήλων τα παλιά χρόνια. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λάβει χώρα και έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παραγωγή και τη συγκομιδή του μήλου τα παλαιότερα χρόνια με υλικό που έχει η βιβλιοθήκη της Ζαγοράς στη διάθεσή της από το αρχείο του φωτογράφου "Κώστα Ρούσση".
Στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα «Μήλα Ζαγορίν– Μια συνεχής πρωτοπορία για τη βελτίωση της ποιότητας με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον» και εισηγητή τον Δρ Ιωάννη Ρούμπο, πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου προστασίας φυτών, Βόλου – Εθιαγε, Επιστημονικό συνεργάτη ΚΕΤΕΑΘ και «Προοπτικές ανάπτυξης Αγροτικής Παραγωγής στο Πήλιο» από τον Γεώργιο Νάνο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αναπλ. Καθηγητή, Δντή Εργ. Δενδροκομίας, Π. Θεσσαλίας.
Η βραδιά θα κλείσει στις 21.30 με χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» και τον Σύλλογο Κισσού « Φίλοι Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας».
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 17.00, θα γίνει διαμόρφωση του προαύλιου χώρου της Κασσαβετείου από τους Κηπουρούς του Mega :Μάκη Τσόκα,Σωτήρη Βρεττό, Γιάννη Παναγιωτόπουλο.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια που έχουν σχέση με το μήλο στην Κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου στις 19:30. Θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ενώ προγραμματίζεται επίσης έκθεση ζωγραφικής από παιδιά.
Στις 21.00 τέλος, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής.Διακεκριμένες μαγείρισσες θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό με βασικό συστατικό το μήλο με κριτική επιτροπή τον κ. Δημήτριο Χρηστάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: